lauantai 3. syyskuuta 2016

Hiustenpesu

Aloita suojaamalla asiakas.Taita niskaliuska kahtia ja laita asiakkaan kaulan ympärille niin,että reunat taitetaan niskaliuskan alle.Sormen täytyy mahtua niskaliuskan väliin,jotta se ei purista asiakkaan kaulaa.
Vie kappa asiakkaan eteen ja kiinnitä.Sormen täytyy mahtua kapan väliin.Tarkista,että kappa suojaa asiakkaan.

Työvälineet:Selvityskampa

Suojaa asiakas.Selvitä hiukset ja tee analyysi.
Valitse shampoo hiuspohjan mukaan ja hoitoaine latvan mukaan.
Ota kappa ja käännä asiakkaan tuoli sivuun ja ohjaa asiakas pesupaikalle.
Nosta kappa tuolin päälle.Säädä altaan niskatuki ja allas asiakkaan pään mukaan.Niskatuen voi ottaa myös pois jos sillä ei ole tarvetta.Niskatuki ei sovi kaikille.
Testaa vedenlämpötila ennen hiusten kastelua.Vie vesi asiakkaan hiuspohjaan ja kostuta hiukset.Hiukset pitää kostuttaa niin märäksi,että ei näy kuivaa hiusta ollenkaan.

Ota valittu shampoo.Noin painallus.Levitä shampoo hiuksiin ja laita sormet pesu asentoon
Pese päällisosa 3kertaa
Pese sivuosat pyörivin liikkein 3 kertaa
Pese niskaosa pyörivin liikkein 3 kertaa
Siirry sivuun ja aloita sivulta
Kokeile vedenlämpötila ja aloita huuhtelu.Kun shampoo saatu pestyä pois pese pyörivin liikkein koko pää.Kun vaahto pesty pois kuivataan hiukset painellen.
Ota hoitoainetta latvan mukaan.Hoitoainetta otetaan sen verran,että imeytyy hiuksiin.Levitä kaikkialle hierovin liikkein ja päätä hieronta sivelyyn.Kokeile vesi ennen hoitoaineen huuhtelua.
Kuivaa hiukset painellen.

Ohjaa asiakas tuoliin takaisin ja muista nostaa kappa selänpuolelta ja katsoa edestä,että suojaa asiakkaan.Aloita hiusten selvityksellä.Kuivaa hius puolikuivaksi ja aloita föönaus.Käytetään muotoilutuotteita.Föönauksen jälkeen voi tuoreista ja viimeistellä hiukset.Ota kappa asiakkaalta pois sekä niskaliuska.Käännä tuoli sivuun,jotta asiakas pääsee tuolista pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti